SuomeksiIn English

Vår vision är att uppleva Guds kärlek och att växa tillsammans som Guds familj. Vår dröm är att se Jesu efterföljares liv förvandlat och se gemenskaper fulla av Guds liv formas som växer och multipliceras.

Om konferensen

Matteus 13:31-32

Han framställde också en annan liknelse för dem: ”Himmelriket är likt ett senapskorn, som en man tar och sår i sin åker. Det är minst av alla frön, men när det har växt upp är det störst bland alla köksväxter och blir som ett träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo i grenarna.”

Hur kommer det att se ut?

Disciple18 – Grow är inte en konferens utan en upplevelse. En erfarenhet av hur livet som Kristi kropp kunde se ut. Disciple18 – Grow vill utmana Guds folk att stiga in i det liv som Jesus har för oss. Ett liv som inte bara förvandlar våra egna liv utan också livet för de människor vi har runtomkring oss.

» Visa mer

Kom med och se världen förvandlad för Jesus!

Jesus planterade Guds liv in i sin församling. Vi är hans kropp. Det betyder att alla har något att ge gemenskapen, gåvor, talanger och vars och ens unika personlighet. Ju mer vi får upp ögonen för att vi genom Jesus är Guds familj desto mera kan livet i äkta, ärlig och öppen gemenskap ta form.

Missiologen Alan Hirsch formulera sig väl när han sa att “vi är perfekt designade för att uppnå det vi uppnår just nu“. Vår övertygelse är att om vi ska se världen förändrad för Jesus så behöver förändringen börja med oss, genom att vi låter oss formas av Jesus.

Under konferensen kommer deltagarna att placeras i mellanstora gemenskaper som tillsammans söker att leva ut livet i gemenskap som Guds folk. Gemenskaperna kommer att ledas av frivilliga och målet är att tillsammans få en smak av hur livet i kristen gemenskap kunde se ut.

Som Jesu lärjungar tror vi att vårt liv borde orienteras kring det största av buden, att älska Gud och älska sin nästa. Därför vill i gemenskaperna ge plats för de tre stora relationerna vi är kallade att leva i: vår relation till Gud (UPP), vår relation till Guds familj (IN) och relationen till den värld Jesus kom för att frälsa (UT).

» Visa mindre

Talare

Vi är glada över att ha Caesar Kalinowski (US) med oss på konferensen. Caesar har en lång erfarenhet som talare och är en fantastisk coach för misionala gemenskaper. Caesar har tidigare varit del av teamet som startade Soma Communities, ett nätverk av församlingar strukturerade kring missionala hemgrupper. En av Caesars många gåvor är hans förmåga att inspirera kristna att stiga in i ett naturlig liv av mission och han och hans fru är själva levande exempel på det fruktbara liv Gud kallar oss till som hans familj på mission.
Mer information om Caesar hittas på hans hemsida och ”Lifeschool podcast

Tidtabell

Fredag

17:30 Anmälan
18:00 Konferensstart – kvällsmöte i kyrkan: ”Birthright”
20:00 Fest i gemenskap

Lördag

09:00 Kaffe
09:15 Lovsång
09:30 Information
09:45 Undervisning 1: ”Gospel Power & Purpose”
10:45 Paus
11:00 Undervisning 2: ”Starting a Missional Community”
12:30 Lunch
13:30 Undervisning 3: ”Story of God”
16:00 Liv i gemenskaper

Söndag

10:00 Träff i gemenskaperna. Debrief
12:00 Lunch
13:00 Avslutande möte: ”Gospel Fluency”
15:00 Konferensen slutar

Praktisk information

För vem är Disciple18?

» För mig?

Konferensen riktar sig åt vuxna i alla åldrar som längtar efter att se världen förvandlad av Jesus. Undervisningen kommer att hållas på engelska med tolkning till finska och svenska via hörlurar.

» Visa mindre

Vem kommer att tala?

» Vem?

Vi är glada över att ha Caesar Kalinowski (US) med oss på konferensen. Caesar har en lång erfarenhet som talare och är en fantastisk coach för misionala gemenskaper. Caesar har tidigare varit del av teamet som startade Soma Communities, ett nätverk av församlingar strukturerade kring misionala hemgrupper, mer info: wearesoma.com. En av Caesars många gåvor är hans förmåga att inspirera kristna att stiga in i ett naturlig liv av mission och han och hans fru är själva levande exempel på det fruktbara liv Gud kallar oss till som hans familj på mission.

Under konferensen kommer vi att växla mellan att vara samlad i kyrkan och att vara ute i hemgrupper. Vi hoppas att vi på det här viset ska få möjlighet att direkt lägga i handling det vi lär oss.

» Visa mindre

Vad kostar konferensen?

» Hur mycket?

Vi är glada över att kunna erbjuda konferensen för 55€ (35€ för studerande). I priset ingår deltagaravgift, snacks på fredag, lunch och kaffe på lördag, samt kaffe och smörgås på söndag.

» Visa mindre

När och var?

» Då och där?

Disciple18: Grow hålls den 2-4.2.2018 i Munkshöjdens kyrka och i hem och på mötesplatser runtomkring Helsingfors. Adressen till kyrkan är: Raumovägen 3, 00350 Helsingfors. Lättast tar du dig till Munkshöjden med buss. Gå in på www.reittiopas.fi och planera din resa till konferensen! Tips! Kyrkan är bakom Munkshöjdens köpcentrum och man kan lätt se kyrktornet bakom köpcentret om man kollar upp när man hoppar av bussen.

» Visa mindre


Hur gör jag med boende?

» Sömn?

Vi har begränsade möjligheter att ordna boende för de som behöver. Reser du in från orter utanför Helsingfors uppmuntrar vi dig att be om hjälp av vänner eller fråga medlemmar av församlingen.

» Visa mindre

Finns det barnpassning arrangerad?

» Barnen?

Barnpassning kommer att ordnas under undervisningen på lördag morgon och på söndag kommer det att ordnas söndagsskola för barn. Barnen är varmt välkomna att vara del av de familjeorienterade gemenskaperna under veckoslutet.

» Visa mindre

Hur kan jag engagera mig på förhand?

» Jag vill göra nåt!

Berätta för andra om Disciple18. Om du har varit med tidigare år uppmuntrar vi dig speciellt att bjuda in alla du känner! Följ oss på Facebook och Instagram för att få senaste nytt. Läs bloggar/lyssna på podcasts mm. (här och annanstans) om hur livet som Guds familj ser ut.

Vi tror att Gud vill förvandla människoliv. Du får därför jättegärna redan nu be för konferensen och att vi skall se Gud gripa in i våra liv under helgen.

» Visa mindre

Var kan jag anmäla mig?

Anmäl dig här före den 22 januari 2018

Tryck här för att anmäla dig